Ta med middagen ut! Enkelt, lettvint og litt spennende også. Menyen vi hadde her var Pølse i pinnebrød med søt dessert.
Så enkelt er det hele:
OPPSKRIFT PÅ PINNEBRØD:
4 dl grovbakstmel (ja, det sto jo hvetemel i originaloppskrifa da, men dere kjenner meg.)
1/2 ts salt
2 ts bakepulver
4 ss rapsolje (og/eller margarin)
1 1/2 dl vann (blandet med litt melk)
Bland det tørre og ha i væska.
Lag en litt klissete deig, regulér med væskemengden om nødvendig.
Deigen skal se omtrent slik ut:
Så snurrer du deigen rundt pølsene. Fant underveis ut at det man bør feste deigendene sammen med siste surring, ellers vil den løsne.
IKKE BRUK OPP ALL DEIGEN!
Fyll opp kurven eller sekken, eller hva du nå har å bære i, med pølsene, tilbehør, kopper, saft osv.
(eller gulost eller annet du liker, sirup, sjokade, nugatti... ja, noe som passer til dessert ;-) )
GÅ UT!
Du trenger som jeg har
presisert før ikke å gå så langt for å gå på tur.
Snu pølsene ofte, slik at du får brødet jevnt stekt.Det er fort gjort å oversteke, så vær obs.
DESSERT:
Nå desserten skal inntas, ruller du pølser av deigen og surrer rett på pinnene.
(Derav navnet "pinnebrød")
Stek til brødet er gyllent.
Ha på syltetøyet. (eller osten osv)
Nyyyyt!
Om du ikke valfarter så langt så kan alle bli med.
(Ser dere den andre katten?)
Ha en fin utemiddag, folkens.
Jeg leste forresten et sted om kanelsnurrepinnebrød, tenker det blir neste bålmat-proskjekt her i huset.
Jeg skulle ønske flere av dere kunne lage et "Uteliv-innlegg" eller flere....
Tar du utfordringen?
(ja, jeg HAR tenkt å gjøre det JEG kan for å kanskje få noen flere ut....
ble sjokkert av de greiene i dagbladet ja!)
Kanskje noen til og med setter pris på noen tips, hvem vet lissom. ;-))
HUSK Å FINNE EGNET BÅLPLASS MED OMHU OG SLUKKE BÅLET SKIKKELIG.
Bruk steinring, bålstativ, bunnen av grillen etc til å ha bålet i.
**********************************************************************
20/4-12:
Slenger med innlegget i himmelsk hos Petunia denne uka og jeg. :-)
Himmelsk #81
God helg!
Kjempeflott tur med mykje spennande innhald.
SvarSlettEigentleg lurt å stoppe så nær, då kan alle bli med...
Håper fleire fekk ein støkk av det avisinnlegget :)
Du er ei oppfinnsom dame og skriv herlege innlegg !!
Nattaklem frå Anne-Mari
Tusen takk for det! :-)
SlettJa, håper det satte en støkk i noen og en-hver det avisinnlegget!
Ha en god natt du også.
Gubbelubb fikk boka "Mat på tur" av Erling Kagge i bursdagsgave. Kanskje vi skal slutte fullstendig å spise inne?
SvarSlettGod idé! :-D Kjedelig i øsende regn og skramlende torden, men ellers sikkert greit.
Slett:-D
Har egnet og egen plass.
SvarSlettBrukes sammen med smått (ikke ofte nok for en mormor)
Ha en delikat dag .
Bra! :-)
SlettDet var kjempefine og koselige bilder! Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg!:)
SvarSlettFine tips! Må bare huske en ting, bålbrenning er ikke lov i utmark i nærheten av skog mellom 15. april og 15. september. I egen hage er det lov, eller på stranda.
SvarSlettTror vi skal ta en vårdag på stranda jeg med pinnebrød, det er kjempekoselig!
God helg til deg Elin!
Pinnebrød er faktisk noe selv jeg klarer å lage! HA ei fin helg:)
SvarSlettPinnebrød er supergodt!!
SvarSlettDet går fint uten pølse eller noenting også!
Elsker bålgrilling..og har veldig lyst på bålpanne/utepeis til hagen!
Hej Elin.
SvarSlettFlotte / herlige billeder.
Ønsker dig en god week-end.
Knus Hanne Bente
Å jeg fikk lyst på pinnebrød, men nå er det mørkt ute, så det får vente til en annen dag ;)
SvarSlettEnig med Cassandra :-)
SvarSlettGod helg!!
Ja, dette så virkelig kjekt ut! Det er sånne dager som varmer i sjelen, og som spares og blir til gode barndomsminner etterhvert ;))
SvarSlettMå nok snarest planlegge en liten tur. (Men först må jeg nok gå og legge meg!)
Nam:)
SvarSlettIkke noe er bedre enn å spise ute.
Og jeg tar helt klart utfordringen, skal bli mye bedre på
"uteinnlegg".
Fin søndag til deg :)
Jaggu, skal legge pinnebrød til på pølsemenyen neste gang vi har båltur mellom 50 A og B! :o)
SvarSlettAwesome work.Just wanted to drop a comment and say I am new to your blog and really like what I am reading.Thanks for the share
SvarSlett