torsdag 6. november 2014

Mammas retro sjokoladekake

Denne sjokoladekaka bakte min mor alltid når det var noe det skulle bakes til på 70- og 80-tallet.
Den kan bakes i langpanne eller i springform 26 cm.
Og den er god. ;-)

Her er oppskrifta:

BUNN

Det du trenger er

3 (store) egg
4 1/2 dl sukker (her må det innrømmes at jeg nok tar noe mindre, uten at det gjør noe)

6 1/2 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
2 1/2 dl melk
225 g smeltet margarin
2 ss kakao

Slik gjør du

Egg og sukker piskes til eggedosis, bland det tørre og ha det i eggedosisen vekselvis med melk og margarin.

Ha i form/langpanne og stek midt i ovnen på 200 grader i 30-40 minutter. Bruk kakepinne og følg med på slutten, Du kjenner din ovn best.
Røra når den er helt oppi langpanne
Ferdig stekt og stukket.

ORIGINALGLASUREN er som følger:

125 g smeltet margarin
3-4 ss kakao
300 g melis
2 ts vaniljesukker
1 egg.

Bland alt i den smeltede margarinen.
Smør på. Kaka kan gjerne være LITT lunken når du har på glasuren.


*********************************************************************************
ALTERNATIV GLASUR

Sist jeg bakte denne hadde jeg på salt kvikklunsjkrem i steden.
Den ble til slik:

200 g kvikklunsjsjokolade (en stor plate)
200 g temperert melange

3 egg
300 g g melis
1 ss kvernet havsalt
Egg og melis piskes til eggedosis. Smelt sjokoladen i vannbad og bland sammen med melange og eggedosis.
Denne ble veldig løs og var bare å helle på.. Mulig det trengs litt mer melis eller noe... Uansett ble det kjempegodt! 

*********************************************************************************
ALTERNATIV PYNT
Kaka har også fått være spidermankake. 
Da kjøpte jeg rød sukkerpasta, kjevlet ut og la oppå originalglasuren. 
Lagde edderkoppspinn med tubeglasur og satte på en plastfigur.
Funket det også. 


9 kommentarer:

  1. 1 ss kvernet havsalt? Så mye? Høres veldig salt ut, men ellers høres dette kjempegodt ut. Har skrevet ned oppskriften i kokeboka mi :-)

    SvarSlett
  2. Hei;)
    Sjokoladekake er jo bare veldig , veldig godt. Men iskald melk til;)
    Råtøft med spinn på;)

    Vinterklem fra Ann-Mari

    SvarSlett
  3. Retrokaka di minner veldig om min kvikklunsjkake - men jeg har koppeoppskrift - og har glasur uten egg, men noen ss varm kaffe - og smører på mens kaka er rykende varm - da blir'n garantert god og saftig!

    SvarSlett
  4. Fint å ha en trygg sjokoladekake å trekke fram. du har antagelig bakt den så mange ganger at du kan den utenat. Da går det kjapt å bake også. I min familie har vi en eplekakeoppskrift om onkelen min fikk på skolekjøkkenet en gang på 50-tallet. :-)

    SvarSlett
  5. Greie kaker og så fin spaidemæn.
    Klem

    SvarSlett
  6. Den ser skikkeleg god ut.
    Lenge sidan eg laga sjokoladekake, men oppskrfta di frista å prøve.
    Artige variantar til pynt.

    God søndag, her regnar det i dag.
    Klem frå Anne-Mari

    SvarSlett
  7. :-) Takk for fine kommentarer! :-) Ja, 1 ss halvsalt ser MYE ut, men det ble bare et hint av saltsmak, akkurat perfekt. :-)

    SvarSlett
  8. Jeg kommer . Når som helst. Ser kjempegod ut! :-)

    SvarSlett
  9. Vil gjerne prøve denne. Har ikke Kvikklunsj, men tenker å ha litt salt i glasuren likevel. Skal saltet røres inn i glasuren? Hvor stor langpanne er brukt? Ser frem til svar 👍
    Ha en fin dag 🍀✨
    Hilsen Solveig 😊

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...