Den kan bakes i langpanne eller i springform 26 cm.
Og den er god. ;-)
Her er oppskrifta:
BUNN
Det du trenger er
3 (store) egg
4 1/2 dl sukker (her må det innrømmes at jeg nok tar noe mindre, uten at det gjør noe)
6 1/2 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
2 1/2 dl melk
225 g smeltet margarin
2 ss kakao
Slik gjør du
Egg og sukker piskes til eggedosis, bland det tørre og ha det i eggedosisen vekselvis med melk og margarin.
Ha i form/langpanne og stek midt i ovnen på 200 grader i 30-40 minutter. Bruk kakepinne og følg med på slutten, Du kjenner din ovn best.
Røra når den er helt oppi langpanne |
Ferdig stekt og stukket. |
ORIGINALGLASUREN er som følger:
125 g smeltet margarin
3-4 ss kakao
300 g melis
2 ts vaniljesukker
1 egg.
Bland alt i den smeltede margarinen.
Smør på. Kaka kan gjerne være LITT lunken når du har på glasuren.
*********************************************************************************
ALTERNATIV GLASUR
Sist jeg bakte denne hadde jeg på salt kvikklunsjkrem i steden.
Den ble til slik:
200 g kvikklunsjsjokolade (en stor plate)
200 g temperert melange
3 egg
300 g g melis
1 ss kvernet havsalt
Egg og melis piskes til eggedosis. Smelt sjokoladen i vannbad og bland sammen med melange og eggedosis.
Denne ble veldig løs og var bare å helle på.. Mulig det trengs litt mer melis eller noe... Uansett ble det kjempegodt!
*********************************************************************************
ALTERNATIV PYNT
Kaka har også fått være spidermankake.
Da kjøpte jeg rød sukkerpasta, kjevlet ut og la oppå originalglasuren.
Lagde edderkoppspinn med tubeglasur og satte på en plastfigur.
Funket det også.
1 ss kvernet havsalt? Så mye? Høres veldig salt ut, men ellers høres dette kjempegodt ut. Har skrevet ned oppskriften i kokeboka mi :-)
SvarSlettHei;)
SvarSlettSjokoladekake er jo bare veldig , veldig godt. Men iskald melk til;)
Råtøft med spinn på;)
Vinterklem fra Ann-Mari
Retrokaka di minner veldig om min kvikklunsjkake - men jeg har koppeoppskrift - og har glasur uten egg, men noen ss varm kaffe - og smører på mens kaka er rykende varm - da blir'n garantert god og saftig!
SvarSlettFint å ha en trygg sjokoladekake å trekke fram. du har antagelig bakt den så mange ganger at du kan den utenat. Da går det kjapt å bake også. I min familie har vi en eplekakeoppskrift om onkelen min fikk på skolekjøkkenet en gang på 50-tallet. :-)
SvarSlettGreie kaker og så fin spaidemæn.
SvarSlettKlem
Den ser skikkeleg god ut.
SvarSlettLenge sidan eg laga sjokoladekake, men oppskrfta di frista å prøve.
Artige variantar til pynt.
God søndag, her regnar det i dag.
Klem frå Anne-Mari
:-) Takk for fine kommentarer! :-) Ja, 1 ss halvsalt ser MYE ut, men det ble bare et hint av saltsmak, akkurat perfekt. :-)
SvarSlettJeg kommer . Når som helst. Ser kjempegod ut! :-)
SvarSlettVil gjerne prøve denne. Har ikke Kvikklunsj, men tenker å ha litt salt i glasuren likevel. Skal saltet røres inn i glasuren? Hvor stor langpanne er brukt? Ser frem til svar 👍
SvarSlettHa en fin dag 🍀✨
Hilsen Solveig 😊