mandag 15. august 2011

Bare lille elins rødmiks syltetøy


Sett ovnen på 100 grader og putt glassene du skal ha syltetøyet på inni der. Det kan stå der mens du gjør resten. IKKE LEGG VED LOKKENE, KOK DEM!!! Jup.. stol på meg.

Lokkene smelter innvendig.. bombe!


Selve syltetøyet jeg laget ble omtrent slik:

1 liter bringebær, frosne
ca 2 dl jordbærrabarbra. I biter, frosne.
ca 3 dl jordbær, frosne
 (det har jo vært en dårlig bærhøst for oss, så vi plukket litt og litt og frøs det ettersom)
ca 2,5 dl sukker
1 pose  syltepulver

Ha bær og rabarbra i en tykkbunnet kjele. (Svak varme til bæra er tint, og så sett opp varmen)
Kok opp og la alt bli mørt.
Ha i syltepulveret og kok i to minutter mens du rører.
Trekk kaserollen av plata og ha i sukkeret. Rør til det er helt oppløst.

Ta ut glassene MED GRYTEKLUT ELLER KLYPE,  og ikke kjenn om de er varme~de ER det ( fingeren min er vondt fortsatt...:-O )
Sett dem på en langpanne/stort kjeleunderlag.
Ha syltetøyet oppi. Og: "ikke søl på kanten", står det på pulverpakka... det er liksom lett om man har et underutviklet husmorgen.. Bruk et litermål, så unngår du det meste av søl. Logisk? ja, men jeg er fryktelig stolt over å ha kommet på det.

Sett glassene på hodet når du har fått lokkene på.. som du altså IKKE har stekt i ovnene.
Hvorfor glassene står på et fuktig gammelt, glasshåndkle? Det er fordi.. det er fordi.. fordi.. bestemor alltid gjorde det. Derfor er det. :-D Om du lurte.

Nyt!!!!

2 kommentarer:

  1. Hej Elin.
    Så flittig du er at lave marmelade- tilstår at jeg ikke har gjort det i mange år.
    Elin, mht at få mig på din blogliste - tror jeg bare at du skal tage min adresse
    "Vild med hverdagen" - www.finus.dk, og tilføje den som du har tilføjet de andre - men igen, min blog er ikke en Bblog , så den er lidt andreledes.
    Tak for dine søde kommentar.
    Ha´en god mandag.
    Knus Hanne Bente

    SvarSlett
  2. Jeg lager mer syltetøy nå enn jeg har gjort på noen år, fordi jeg syns min sønn godt kan se at ikke alt trenger å bli kjøpt på butikken hele tiden.. Får prøve å klippe og lime litt med adressa di da. :-)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...