Jeg kaldhevet deigen, og det ble knallbra. Her er opskrifta:
50 g. gjær
5 dl. melk
1 ts. salt
1 ss lys sirup (i originaloppskrifta står det 1 ss honning.. så jeg hadde oppi:)
1/2 ss sunda (pålegget)
2 ss olje
1 dl. linfrø
1 1/2 dl. revet gulost
2 gulrøtter
800 g. hvetemel.
Jeg rev gulrøttene og osten, hadde alt sammen kaldt i foodprocessoren og kjørte i vei. Når det så begynte å bli med eltekroken rundt som en klump satte jeg det i kjølskapet til dagen etter. Den hevet seg flott!
Trillet ut rundstykker, to brett, ca. 40 stk. som ble etterhevet foran vedovnen etter at de var penslet med melk. :-) Ca 30 minutter heving.
Midt i ovnen: 12-15 minutter på 225 grader.
Sjokket var stort når jeg tok dem ut av ovnen og de så NØYAKTIG ut som på bildet i oppskrifra. :-D
PRØV DEM! KOS DEG!
oppskifta fant jeg i ukebladet "Hjemmet".
Baker nå:) Dette ser veldig bra ut.Gleder meg til å smake!
SvarSlettSå bra! :-) Håper resultatet ble godt!
SvarSlett