onsdag 9. mars 2011

Ost- og gulrotrundstykker.

Jeg kaldhevet deigen, og det ble knallbra. Her er opskrifta:

50 g. gjær
5 dl. melk
1 ts. salt
1 ss lys sirup (i originaloppskrifta står det 1 ss honning.. så jeg hadde oppi:)
1/2 ss sunda (pålegget)
2 ss olje
1 dl. linfrø
1 1/2 dl. revet gulost
2 gulrøtter
800 g. hvetemel.

Jeg rev gulrøttene og osten, hadde alt sammen kaldt i foodprocessoren og kjørte i vei. Når det så begynte å bli med eltekroken rundt som en klump satte jeg det i kjølskapet til dagen etter. Den hevet seg flott!

Trillet ut rundstykker, to brett, ca. 40 stk. som ble etterhevet foran vedovnen etter at de var penslet med melk. :-)  Ca 30 minutter heving.

Midt i ovnen: 12-15 minutter på 225 grader.


Sjokket var stort når jeg tok dem ut av ovnen og de så NØYAKTIG ut som på bildet i oppskrifra. :-D

PRØV DEM! KOS DEG!

oppskifta fant jeg i ukebladet "Hjemmet".

2 kommentarer:

  1. Baker nå:) Dette ser veldig bra ut.Gleder meg til å smake!

    SvarSlett
  2. Så bra! :-) Håper resultatet ble godt!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...