torsdag 10. mars 2011

Fruktgrøt. Lettvint, godt og økonomisk.


Jeg har tatt opp igjen en "gammel" skikk som både gjør kjøleskapet ryddig og magen mett. :-):

 Gammeldags fruktgrøt!

Ingredienser:

Div syltetøy
1 dl vann til koking
event 1/2 dl havregryn og rosiner

1 ss potetmel
1/2 dl vann til jevning (ha i et glass med skrukork, la potetmelet synke, rist, hell i stråle langs kanten i kjelen når det andre koker)

Sånn gjør du:


Ta det du måtte ha av syltetøyrester, det meste går faktisk sammen. Ha alt i en kjele som du vet det ikke svir seg så lett i. Bland i ca 1 dl. vann (og event. 1/2 dl havregryn og rosiner hvis ønskelig).
Kok opp.
Når det såvidt har begynt å koke, spe med potetmeljevning.
 Kok opp på nytt, og la det koke til grøten NESTEN ser så tykk ut som du vil ha den.
Serveres med melk eller passende juice på.

1 kommentar:

  1. En gang jeg lagde fruktgrøt syns jeg det ble litt lite, så jeg rotet litt ekstra i skapene og fant en boks med annanas. Det ble en friskere variant med litt å tygge på i tillegg... :-)
    -Astrid.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...