torsdag 10. mars 2011
Fruktgrøt. Lettvint, godt og økonomisk.
Jeg har tatt opp igjen en "gammel" skikk som både gjør kjøleskapet ryddig og magen mett. :-):
Gammeldags fruktgrøt!
Ingredienser:
Div syltetøy
1 dl vann til koking
event 1/2 dl havregryn og rosiner
1 ss potetmel
1/2 dl vann til jevning (ha i et glass med skrukork, la potetmelet synke, rist, hell i stråle langs kanten i kjelen når det andre koker)
Sånn gjør du:
Ta det du måtte ha av syltetøyrester, det meste går faktisk sammen. Ha alt i en kjele som du vet det ikke svir seg så lett i. Bland i ca 1 dl. vann (og event. 1/2 dl havregryn og rosiner hvis ønskelig).
Kok opp.
Når det såvidt har begynt å koke, spe med potetmeljevning.
Kok opp på nytt, og la det koke til grøten NESTEN ser så tykk ut som du vil ha den.
Serveres med melk eller passende juice på.
Etiketter:
frukt og bær,
Mat. Enkle oppskrifter og tips.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
En gang jeg lagde fruktgrøt syns jeg det ble litt lite, så jeg rotet litt ekstra i skapene og fant en boks med annanas. Det ble en friskere variant med litt å tygge på i tillegg... :-)
SvarSlett-Astrid.