fredag 3. august 2012

Og det lyt skje fort.....

"Ååå skal bli så godt når ungene har sluttet med bleie," sier folk. "Det blir så lettvint!" "Slippe maset med å ha med bleier å måtte skifte hele tia. Åh, jeg gleder meg til det""

LETTVINT? GODT? SLIPPE MAS?


Familie med bleiebarn:
 Ha på bleie. Vente. Full bleie. Skifte bleie. Og så gjentar man det hele etter behov.


Familie etter bleieslutt: 
Man sitter ved pc'n: "Mamma jeg må tisse." Så må man komme seg avgårde til do, uten å kunne skrive ferdig setningen engang. Og så har man glemt hva man skrive når man kommer tilbake.
Man setter seg igjen: "Mamma jeg må bæsje!" Så må man fare avgårde igjen. Dette gjentas gjerne to-tre ganger før bæsjen finner det for godt å virkelig komme ut. Neste gang mamma sitter ved pc'en gjentas det hele.

Man sitter selv på do: "Mamma jeg må på dooooo". Så må man haste seg ferdig og overlate plassen. Ikke mer lesing på do, ikke mer tid til filosofering, ikke mer avslapping. Når man så er på do neste gang og gangen etter det gjentar det hele seg. Uten unntak.Man er i butikken: "Mamma jeg må på tisse!",  hyler ungen så høyt han kan.Så må man sette igjen varene og bare komme seg ut av butikken, siden de sjelden har do akkurat der man er. Man kommer til en fremmed do, og ungen må ha tre forsøk på å greie å få ut noe som helst. Når man så kommer tilbake til butikken får man handlet i ti sekunder, så lyder det: "Mamma jeg må bæsje!!!!!!!!!!". Så må man sette fra seg varene en gang til, og gjenta hele prosessen.

Man er ute og kjører bil i regnet:  "Mamma jeg må på dooooooooooo nåååååå!" Så må man finne et sted å stoppe i en viss fart, komme seg ut og stå med paraply over ungen som står og tisser. Om man har husket paraply da.. Så rister man vann av alt, setter seg i bilen igjen, kjører et stykke før man gjentar det hele.

Man sludrer i kaffeslabberas: "Mamma jeg må på doooooo!" Så må man styrte avsted, hvorpå ungen nekter å sette seg på do siden de man er hos ikke har doring. Man trygler ungen om å slenge rompa nedpå likevel, eller stå og tisse ved do, men neida. Man setter seg igjen, begynner å drikke av den halvkalde kaffen sin, og så hører man: Mamma jeg MÅ tisse! Og man gjentar det hele.

Man er ute og går tur med bikkja, og ungen sykler ved siden av: "Mamma jeg må på do" Så må man manøvrere ungen ned fra syklen (siden han selvfølgelig stivner i det han merker sin nød), mens man holder bikkja som har fått øye på et ekorn i et tre. Man stiller seg i veikanten og må holde i genseren til ungen, fremdeles mens man holder i bikkjebåndet med den andre hånda. Så må man holde syklen og bikkja mens ungen klyver på igjen, turen kan fortsette.. en stund.. før man gjentar prosessen.


Man skal ut og kose seg i sommer-Norge, og har akkurat fått på ungen gummibukse, gummijakke og gummistøvler, etter å ha spurt ungen om han må på do. Og fått nei. Man strever med å få på seg sin egen gummibukse fra slankere-tiden. Når man endelig har klart det, og kommet seg svett ut på trappa: "Mamma, jeg må tisse!!" Så må man inn vrenge av ungen gummiklærne, få ham på do/event holde i resten av klærne så han ikke tisser på dem om han skal tisse ute. Få på alt igjen.. Så gjentar man alt.

Man prøver å føre en samtale med hvem som helst om hva som helst  hvor som helst, og når som helst kan man høre: "maaaammaaaaaaaaa jeg måååå på dooooooooooooooooooooooo"......................... osv osv osv..

Lettvint? Godt og avslappende?
HELL NO!! 


;-) 


Ha en fin dag, med eller uten bleiebarn. Bare ikke kom til meg og si at det er sååååå lettvint når de går uten.. :-P

16 kommentarer:

 1. Ekstremt bra skrevet, ikke bare bare lille Elin!

  SvarSlett
 2. Hehehe så sant så sant :) Morsomt å lese og bra skrevet :)
  Annie!

  SvarSlett
 3. hehe, godt beskrevet, det har barnløse jeg aldri tenkt på, skal begynne å by min medlidenhet til bleieløse småbarnsforeldre. :o)

  SvarSlett
 4. Det går bedre etter hvert...

  SvarSlett
 5. Hehehehehehe!!!! såå arti skrevet!!! må si jeg kjenenr meg igjen veldig godt må jeg si..!! julie maste alltid da vi var på de utroligste steder at hun måtte på do.. f.eks da vi var på kiwi på kvelden,og hu måtte på do,nille var stengt så på do der kom vi ikke og vi fikk faktisk ikke lov til å gå på do på kiwi,var bare unge vikarer der da trur jeg(og de hadde ikke nøkkel.. så da ble det lettvint... ja du har helt rett Elin!! det er ikke bare bare å slutte med bleier!! gurimalla!! ;)

  SvarSlett
 6. haha! Nei ha på dem bleier til skolen tar over sier jeg ;)

  SvarSlett
 7. Det er først når ungene klarer seg selv på do det blir enklere.

  SvarSlett
 8. Hahaha! Har hatt bleieslutt i sommer og kjente meg mer enn godt igjen her :)

  SvarSlett
 9. Hahaha, eg lær så tårene trillar..
  Du kan få sagt det !
  Men plutseleg er perioda over !
  Godt mot Elin .
  Og god klem frå Anne-Mari

  SvarSlett
 10. Hahaha, herlig blogginnlegg. :D
  Skal jeg sitte stort lenger foran pc'n nå, så må jeg også ha bleie Bare lille Elin.
  Ha en riktig fin søndag jenta. ;)

  SvarSlett
 11. Fader bevares så glad jeg er over det, skjønt, nå er det "MOOOOO, må på do". I alle fall når hun er her. Med andre ord, ikke døgnet rundt hver dag.
  Men reserver fra innerst til ytterst har "MO" liggende, for det hender seg at MO ikke er kjapp nok. Heldigvis er potten fra mammaen og tantens tid fortsatt intakt :-)
  Vakker søndagskveld uten alt for mange avbrudd med Mamma jeg må.......
  Mormorklem

  SvarSlett
 12. Bra det var gjenkjennelig for de fleste ja. :-D Nå er han kjørt til barnehagen, for første gang etter bleieslutten. Spennende.

  SvarSlett
 13. Kjenner meg så godt igjen her!

  SvarSlett
 14. Fantastisk lesning :) Storskratter her jeg sitter :D
  Du kan i alle fall være glad du har en med utovertiss..... De med innovertiss må ha av seg alt uansett ;)
  Klæm

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...