Litt grovere, litt sunnere og litt mer langvarig mettende enn vanlig fløyelsgrøt. Her er den enkle oppskrifta:
Til 4 persjoner:
1 liter lettmelk
2 dl. grovbakstmel
25 gram melange
1/4 ts salt.
Serveres med smørøye, sukker og kanel. Rød saft hører med til grøt.
Til dessert anbefales sunn (og glad?!?!) vannmelon..
Velbelkomme.
.
Det så jo nesten godt ut ;) Feilen hos oss er av ingen i Fjøset er grøtelskere. Det er bare et nødvendig onde en gang i blant ;)
SvarSlettHa en flott dag :)
Klæm Guri
Prøv denne du, så blir det nok rift om maten selv på grøt-dager. :-D Ble faktisk bedre enn den "vanlige" grøten.
SvarSlettSå veldig godt ut! Men dårlig med grøtspisere her også.. Bortsett fra meg da :) Likær men lager veldig sjelden. Så tar med meg tipset!
SvarSlettHej Elin.
SvarSlettKender ikke denne grød - men elsker havregrød med kanel/sukker + smør og glas kold mælk.
Ha´en god onsdag.
Knus Hanne Bente
glad i grøt<1
SvarSlettmmm..har tenkt mye på grøt i det siste..
denne så kjempegod ut!
men hvorfor heter det fløyelsgrøt?
Det så kjempegodt ut!
SvarSlettHer er det grøt nesten hver lørdag, og min favoritt er drømmegrøt(blanding av rømmegrøt og fløyelsgrøt), men kanskje denne blir min nye favoritt?
:)
Takk for oppskrift.
Tror det heter fløyelsgrøt fordi det er smør i den. Er den eneste forskjellen jeg kan se fra de som heter: Melkegrøt.. Men vet ikke. Drømmegrøt...DET tror jeg jammen meg jeg skal prøve!
SvarSlettHender seg det er havregrøt her også, men drikker saft til den også vi, har litt melk oppå, faktisk. :-D
Så mange grøttradisjoner det plutselig ble her da. Moro!
Takk for tipset. Må prøve og lage denne til ungene.
SvarSlett