mandag 16. mai 2011

Brenneslesuppe alá elin

..eller neslesuppe som det heter på "fint". Her er oppskrifta på en veldig god suppe, men det er ikke noen slankesuppe, akkurat. Sikkert sunt likavæl! :-D

Og som vanlig har jeg tatt en oppskrift og lagd min egen vri. jaja.

Ta på gummihansker og gå ut i en eng, plukk blader og topp av brennesle som ikke har begynt å blomstre.
I denne oppskrifta er det brukt ca 5 dl friske nesler. Skyll og kok dem så i 1/2 dl vann i ca. 7-8 minutter. La det stå i event vann som er igjen. Lag så suppen slik:

1 ss smør smeltes i en kjele.
3 ss hvetemel blandes i det smeltede smøret.
5 dl vann spes i litt og litt, så det hele tiden er en jevn røre.
1 kjøttbuljongterning smeltes i og røres godt sammen med dette.
5 dl vann til blandes så i.

Kok opp og  la det småkoke i 5 minutter.

Hell oppi neslene sammen med vannet som er igjen.
2 dl fløte blandes i.
smak til det hele med pepper,og
varm opp suppa. Ikke kok!

Ha en go' middag!

Grovbrød med ost på er kjempegodt til. :-)

4 kommentarer:

  1. Spennende!! Kanskje jeg prøver en dag, men da kan jeg ikke si til gutta i heimen hva den er lagd av ;) Skeptisk skeptisk - skummelt skummelt!

    Go' 17. mai og klem fra meg

    SvarSlett
  2. hehe, det hender ingrediensene må holdes hemmelig ja.. her er "grønnsaker til for å kokes eller stekes som tilbehør".. MEN jeg så ikke annet enn at både grønnsakpizza og gulrotkake gikk ned på høykant.. helt til det ble avslørt hva det var. :-D rare greier!

    SvarSlett
  3. åå,blir ikke dette brennende hett da??
    hmm...skeptisk;o)

    SvarSlett
  4. skal være litt hett om våren vel. ;-)

    neida, ikke noe å vifte med skepsisen for dette. Bare nam nam!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...