mandag 24. september 2012

Gittes banankake

Nok en enkel oppskrift herfra. Bak, smak og nyt. :-)

Ingredienser: 
2 egg
2 kopper sukker

2 mosede bananer
1 kopp smeltet smør (melange funker helt fint og!!)
10 ss. melk
1 ts. bakepulver
2 ts. vaniljesukker
3 kopper mel
1 ts. natron/hjortetakksalt





Sånn gjør du:
Finn to kopper i hvilken som helst strørrelse, bare de er like store.
Du kan selvfølgelig bruke bare en også, men for lettvinthets skyld, ta to. ;-)
Smelt smøret (om du ikke har flytende melange el. lign da)
Sett oven på 170 grader.
Smør en rundform som er  minst 24 cm. i diameter, eller bruk en liten langpanne.
Så begynner du selve bakinga:

Pisk egg og sukker til eggedosis. 
Ha resten av ingrediensene i eggedosisen.

Hell alt i forma.

Stek midt i ovnen i ca. 40-45 minutter. 


Kan fint spises som den er, eller du kan  ha på et dryss melis.

Kos deg.

6 kommentarer:

  1. Hm..denne kaka ser Skikkelig god ut..jeg har egentlig sluttet med kake..men dette er jo en frukt kake,ikke sant? Er å regne som er frukt? Kanskje to frukter ;-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Banan går helt klart under kategorien frukt og bær, og det skal man ha fem av om dagen. Minst. ;-) Bak i vei.

      Slett
  2. Denne skal jeg prøve. Takk :)

    SvarSlett
  3. Ser ut som ei god kake.
    Os så god hjelp du hadde med bakinga ! Kjekt å få hjelpe til.

    Tysdagsklem frå meg.

    SvarSlett
  4. Nå har vi bakt den igjen. mmmmmm. Herlig med osndagsfri fra barnehgen. :-)

    SvarSlett
  5. mmm, nam, den må prøves! Jeg har i grunn vært på jakt etter en enkel banankake, og denne ser jo superenkel ut - og god! :o)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...