Gå da til innkjøp av:
Frosne butterdeigplater og
perlesukker.
Ta opp platene og vent i 20 minutter.
Sett ovnen på 220 grader.
Skrid så til verket:
Del platene i 2, og del så hver bit i fire.
Snitt så i hvert hjørne av firkantene. Du skal skjære nesten til midten.
Brett hjørnene inn mot midten.
Ha litt vann på fingeren og stryk på midten, slik at hjørnet kleber seg fast.
Fortsett rundt det hele, slik at det blir seende slik ut:
Strø på perlesukker.
Legg kakene på bakepapir på stekebrettet og
stek dem midt i ovnen i 12-15 minutter.
Imponerende, ikke sant!?!
Og så så gode!
Om du deler platene bare i to så blir
kakene på str med et vanlig wienerbrød ca.
Jeg lager små, for da kan jeg spise MANGE
med god samvittighet.
Og om du ikke vil lage kaker av hele pakka med butterdeig
kan du finne fram ost og lage noen ostestenger.
De er fine til supper, eller bare som knask.
Guttungen slo seg løs her mens jeg
brettet kakene:
Riv ost over
passende biter av deigen
og stek dem sammen med kakene.
Enkelt og greit.
Kos deg!
Mmmmmm :) jaja, ingen komfyr her....
SvarSlettHm... nei da blir det værre. ;-)
SvarSlettSer veldig godt ut!!
SvarSlettenkle tips er det beste jeg vet:)
kuuuuuuuuuuuuult!!! OG jada, dette skal prøves! Som WB over her digger jeg enkle tips!!!
SvarSlettDet så jo nesten for enkelt ut til å være sant da ;)
SvarSlettMen butterdeig er fantastisk godt... hmm, må forsøke å huske det neste gang jeg er på fastlandet :)
Kanskje det er mulig å få litt syltetøy til å sitte fast i midten der? Mmmm, her må det utforskes og ikke minst smakes, nam!
Hej Elin.
SvarSlettUhm, de ser lækre ud.
Ønsker dig en god søndag.
Knus Hanne Bente
Så lurt :) butterdeig har jeg ikke prøvd så det må testes ut ja :) takk for tipset
SvarSlettJammen skal eg prøve dette.
SvarSlettSer godt ut !!
takk