onsdag 7. desember 2011

Adventsgåte.. nye tips i dag.. ;-)

Dette var visst ikke så lett, men mormor Inger henger med. Det er lov for andre å gjette også, og det blir en liten premie til den første som gjetter hva dette skal bli framover mot jul...

:-)

Bildet denne gangen er dette:
 Mormor har to ord-deler rett når hun foreslår: BLÅNISSENS LYSENDE JULEGARDIN. Godt forslag.. men nei.. jeg skal ikke lage en lysende julegardin. Oppdaget også at jeg har lagt til en S i steden for en E i bokstavkaoset.. Beklager det!
 Men om dere tar mormor Inger sitt forslag, tar bort en S, legger til en E og så stokker bokstavene, DA skulle dere få løsningen. ;-) Lett som en plett.


Hint: det første ordet i setningen er et henvisningsord..  


Her er de forrige hintene, samt bilder: 
bilde 1
bilde 2 + bokstaver

pst: Tone har nesten et helt ord i rebusen, og forsåvidt rett i hva det hvite skal være...

Lykke til og ha en fin onsdag. Her er det KALDT i dag..

10 kommentarer:

 1. Å nei, eg er kjempedårleg på slikt! Ellers så er denne veldig vanskeleg....

  SvarSlett
 2. Feil bokstaver ja! Ikke rart det ble gæli da ;)
  Må tenke... kommer tilbake plutselig!

  SvarSlett
 3. Denne ER vanskelig! Med nye tips og bokstavlapper har jeg kommet fram til at BLÅNISSEN I EN LYSENDE JULEGARD kan være svaret.. Men under veis i stokkinga har jeg vært innom både INNLYSENDE og IDYLL, og hadde ike den s´en blitt tatt vekk, hadde jeg hatt enda flere varianter!! Jeg blir sprø av sånne nøtter!!!

  SvarSlett
 4. Hehe, Berit. Det er bra.. at jeg kan gjøre noen litt småsprø, mener jeg.. Du har også to ord-deler rett, og det er de samme som mormor sine.. :) Og glem nå de Blånissene, de er på tv de, ikke her.. :-D

  SvarSlett
 5. Det var de ordene jeg bygde videre på, ja... Fader! Må jeg virkelig klippe ut de bostavene å prøve på nytt??? Kan jeg ta med en ekstra S???

  SvarSlett
 6. Du KAN om du vil, men da blir det biiiip feil.. hihi.

  SvarSlett
 7. Ok, men hvordan skal du lage dette??!!:
  EN DAG NYSER JULENISSENE BLÅ ILD?! Hva i alle... Gleder meg utrolig til å se hvordan du kommer til å få til dette! Sikker på at du ikke har tatt deg vann over hodet? Nå får jeg sikkert ikke sove i natt heller ;o)

  SvarSlett
 8. :-D der har du de to første orddelen i det lange ordet til slutt jo... Og det riktig sammensatt..
  :-D

  Skulle gjerne sett julenisser som nyser blå ild, forresten.. :-D Herlig

  SvarSlett
 9. Nå har jeg sitti her lenge og spekulert på gåten din. Har lest alle tre innleggene, studert bildene, sett på bokstavene med et lett glassaktig blikk. Jeg har rett og slett ikke peiling! Er det et forstørrelsesglass du har bilde av her? HVA DRIVER DU PÅ MED??? Venter i spenning.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...