torsdag 14. juli 2011

Stakkars lille sønnen min..

...han må sitte i bilen i bakovervendt sete han. Med fempunkts sele, til og med..
googlebarn i bakovervendt sete

Og det selv om han er over to og et halvt år!

.....................
Jeg må innrømme jeg blir bittelittegrann irritert når folk, helst de uten små barn,
legger hodet på skakke, kikker på guttungen og sier med sin søøøøteste stemme: 

"næmmen, staaaakar, må du sitte feil vei du da..." 

Jada, få ham bare til å tro at det er slik, usikkerhet og et trassanfall for akkurat det, går så bra så.. klart guttungen skjønner at feil vei ikke er bra.. Dumme dumme mamma som har satt ham sånn.. 

Nei, sier jeg da, han sitter ikke feil vei, han sitter helt riktig  i det bakovervendte setet sitt. Hvordan skulle han ellers sittet i det?? (Ja, jeg har gitt opp å henvise enkelte til å lese om det på nettet eller finne brosjyrer om akkurat dette, men om DU er interessert, så er det en link her:
http://www.tryggtrafikk.no/?module=Articles;action=Article.publicShow;ID=926

Vi  har valgt å ha setet bakovervendt, og det er fullt lovlig, og til og med anbefalt av mange.
Ja med dette setet vi har kjøpt er det faktisk ulovlig å ha ham annerledes ennå.Google bilde av Britax Multi Tech.

http://www.babycare.no/index.cfm?tmpl=butikk&a=product_inline&b_id=980624&b_kid=520346


"JAMMEN", sier folk.. "han sitter jo helt fast stakkars.. med seler både over armer og bein."


"Ja", sier jeg da.. "det er en fempunktsele, akkurat som det er i racerbiler..og dere vet jo hvor fort jeg kjører.." blir som regel ikke mer mas om selen etter den kommentaren.

Racerbil fra google

"Men", sier enkelte som nå har fått tenkt skikkelig på argumentene sine for videre bakover-diskusjon, "han ser jo ingenting når han sitter på den måten, bakvendt."
Jeg pleier på dette tidspunktet å bli temmelig lei av diskusjonen og sier:
"Selvfølgelig ser han, han blir da ikke blind av å sitte bakovervendt."

Og med det er en hyggelig samtale som regel slutt, og mamsen og lillegutt kjører hjemover. Mamsen må svare på mange unødvendige spørsmål, og lillegutt tror det er  synd på ham.

Stakkars liten.. (google)

Mamsen underer seg imidlertid; Hvorfor er det aldri noen som spør hvorfor han sitter i framsetet?

(de ser kanskje at det er eneste mulighet i bilen min, men sånn jeg ser det er det det eneste som kunne vært verdt å ta en kikk på hvis de er ute etter å kritisere...)Småbiler fra google.Dette innlegget er ikke for å skape debatt om forovervendt eller bakovervendt sikring i bil. Folk har sine grunner til å ta sine forskjellige valg, og så lenge det er lovlig og sikkert får folk gjøre som de vil. Dette alternativet er det beste for oss, så dermed blir det sånn. Diskusjon ferdig!


Men: må dere  andre ofte forsvare ting dere gjør riktig???


Når du har fått barn, er det da fritt fram for alle å mene noe om enhver avgjørelse du tar?11 kommentarer:

 1. Uvettige mennesker som starter sånne diskusjoner syns jeg. I hvert fall når ungene hører på!
  Og det er vel kanskje ofte de uten barn som har de sterkeste meninger om andres avgjørelser, når det gjelder unger mener jeg?
  Ikke fritt fram er vel et mer kortere svar :)

  SvarSlett
 2. Min stakkars sønn satt også bakovervendt til den høsten han fylte fire. Da snudde vi ham (samme sete som dere. Vi kjøpte nytt nå, han er fem og et halvt og har "endelig" fått et sete for større barn. http://sirishverdag.blogspot.com/2011/07/ny-bilstol.html

  Jeg hadde nettopp en diskusjon med naboen som fortalte meg at "det er bare du som følger de reglene med bakovervendt så lenge, alle andre bruker huet". Ok. Da er diskusjonen avsluttet. Hva mer skal man si?

  Jeg har skrevet om dette før også, da en venninne sa "tror du virkelig min toåring finner seg i å sitte bakovervendt når søsteren ikke gjør det?" (jeg trodde i min enfoldighet at de voksne bestemmer over toåringer, så feil kan man ta...)

  http://sirishverdag.blogspot.com/2010/11/barn-i-bil.html

  SvarSlett
 3. Ja, Siri, så feil kan man ta. uff. Det er om du ser ikke bare du som "Ikke bruker huet", men følger reglene. :-D Ja mormor, de burde i alle fall ikke trekke med seg ungen inn i diskusjonen. Han har faktisk ikke noe med å mene noe om dette ennå, så stri er jeg. :-)

  SvarSlett
 4. Trodde alle satt bakover jeg, da.....har i allefall adri måttet forsvare det.

  SvarSlett
 5. ja,det er rart det der. At man alltid må argumentere, forklare, forsvare..
  beslutninger man tar, spesielt i fht barna sine!
  Slitsomt og unødvendig for POKKER!!!

  SvarSlett
 6. vet du, jeg har jo 2 på 18 og 20 som til og med snart har bursdag så det er lenge siden jeg ble mamma...og på den tiden var det ikke særlig innarbeidet at folk i det hele tatt brukte bilbelter. JEG gjorde det- mens andre ga opp for ungene sutret sånn om de måttte bli spent fast.

  Det er vel sjelden å se nå i dag, men trodde ærlig talt de fleste va klar over at bakovervendt var best så lenge som mulig? Mine yngste gjorde et så lenge de fkk plass til bena- til de var sånn ca 3. Stå på og overse sånne teite kommnetarer- det tror jeg også du gjør.

  SvarSlett
 7. Ja, jeg har i alle fall ikke tenkt å ta de til etterretning. Blir bare litt sur til tider. :-) tenker du fikk mye "pepper" for å binde fast ungene på den tia ja. :-)

  SvarSlett
 8. Pialitasnupp satt da fastbundet og bakfram helt til bena hennes ble for lange hun. Nå sitter hun ikke bakfram lengre, men bundet er hun så lenge hun sitter i bilen...

  SvarSlett
 9. For noen år siden, når mine (som nå er 9 og 11) NESTEN var store nok til å gå over fra hel bilstol til bare bilsete, kom det en periode med MASSE mas om hvorfor den ene måtte sitte sånn når den andre fikk sitte slik. "Hvorfor får ikke JEG sitte uten bilstol!???" "For da er det större risk at du blir MOS hvis vi kräsjer," sa jeg, helt upedagogisk. Ungene forstod det.
  Det er kanskje et passende svar til voksne som lurer også =)

  SvarSlett
  Svar
  1. ja, det er jo rene skjære sannheten det. :-D

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...