søndag 1. mai 2011

1. mai ~ en dag for tradisjonbytting... :-D

Alt klart til maimåneden. Lue&vottekurven har konvertert til Loppekurv.
Sitter her og filosoferer litt over dagen og begrepet "1.mai". . Min bestemors fødselsdag.( Hun hadde blitt 98 år i dag om hun fortsatt hadde levd.). Arbeidernes frihetsdag. Mctur.

I alle år mens vi var små, og langt opp i voksen alder..faktisk helt til jeg kjøpte meg motorsykkel, dro vi for å spise middag ute. Bestemor skulle feire bursdagen sin med familien etter at hun hadde vært på grendehuset på 1.mai arrangement.

bilde fra matside på nettet
År etter år dro vi trøstelig i vi hele bygda rundt for å finne et sted som ikke var fullt denne dagen. Som regel havnet vi på Rokosjøen.camping . Grunnen til at vi år etter år kjørte lange veier var at vi ville prøve et sted vi ikke pleide å være..men dengang ei.. Uansett var maten alltid god på "Campingen", selv om det også der var folksomt og ventetid 1.mai!

Så kjøpte jeg meg MC og dermed ble det "Mjøsa rundt" hver 1.mai noen år. Den gangen var man faktisk så ivrig at til og med snø og sludd ble trosset. Kjøringa tok hele dagen, siden vi var en gjeng som kjørte sammen og tok dette som en skikkelig kosetur.
bildet er IKKE av oss, det dukket opp på Kvasir-søk. :-D
Riktignok ikke alltid like koselig å kjøre i snøvær oppover bakkene til Lyngna, men noe skal man jo ha å klage for, ellers blir ikke dagen komplett.

Etter at Mc'en takket for seg for endel år siden ble det noen år tilbakefall til "ut-og-spise"-tradisjonen, før også den forsvant av naturlige årsaker. De siste årene har det vært grilling på prgrammet.

I fjor var vi faktisk på grendehuset og hørte på kor og korps. Sto over i år, men vi kommer nok sterkere tilbake neste år. I dag har det vært kosing, kaffebesøk og mer kosing som har stått på programmet. Ikke å forakte det heller. :-)
Fra Wikipedia

Hva har andre bedrevet i dag da?
Har dere noen fine tradisjoner?


5 kommentarer:

 1. Ingen tradisjoner, annet å løpe til vinduet og åpne det på vidt gap når vi hører korpset komme (mitt eget korps, som jeg selv spilte i♥♥)

  I dag har vi syklet til nabobygda hvor min søster bor, og grillet. Herlig å sykle!

  SvarSlett
 2. Virker som en fin 1.mai! Her går det ingen korps forbi.. og jeg er innerst inne littegrann glad for det.. har man hørt øving en del år så.. ja.. hehe.. ;-)

  Ha en fortsatt fin kveld.

  SvarSlett
 3. Så trivelig at du kikket innom meg i Fjøset, og at jeg fikk komme innom deg også :)
  Her var det jammen trivelig :))
  Kommer innom snart igjen :)

  SvarSlett
 4. Tradisjoner er å henge opp flagg! Og baking, haha... bursdag i familien i morra igjen. Sånn er det bare. For mange år siden var det barn i korps i tillegg.
  Jeg kan forresten ikke huske at det har vært så frodig og grønt og blomstrende frukttrær på 1. mai som i år! Det har eksplodert - herlig!

  SvarSlett
 5. Så koselig du likte det du fant her, Guri. Bare å komme innom igjen, alltid trivelig det. :-)

  Ja mormor, flagget glemte jeg å nevne, men det vaier hver 1.mai. Flott ramme rundt det i år med alt det grønne og blomstrende!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...