..........MORMOR?! :-O
Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har prøvd å få til mammas "fisk i skjell"-rett,
bestemors brune pinner, mormors ferske suppe eller Jorunns ostesmørbrød.
Noen ganger har jeg fått til smaken nesten rett.
Etter mange år ga jeg opp.
Min mat kan ligne, men smaken blir aldri som den opprinnelige.
Trodde jeg.
I dag laget jeg tyttebærsyltetøy.
Det skulle jo smakes til etterhvert,
og jeg smakte. Og fikk en overraskelse.
Jeg hadde laget mormors syltetøy!
Det smakte nøyaktig som hennes nykokte
tyttebærsyltetøy
som vi fikk på hjemmebakt skive
om vi var så heldige å dukke opp
når hun var i sving med syltinga.
Og så heldige var vi ofte!
Så da ble det en tur ned "memory lane" i dag.
Til skog, tyttebærturer, skogplanting, sykkelturer og tordenvær. ;-)
Og mat... alltid mat... man kom seg sjelden ut fra mormors kjøkken uten å ha fått i seg mat.
En snill dame, det var min mormor. :-)
♥
Og nå sier vel du at jeg bare kan lage likt syltetøy på nytt og på nytt og på nytt,
og så vil det smake som mormors hver gang?
Nei, så enkelt er det dessverre ikke med min kokkeevner.
For en gangs skyld slumpet jeg med målene.. :-P
Ha en fin kveld.
Syltetøy har jeg aldri laget. Du får angre nå på at du ikke skrev ned målene...
SvarSlettDu slumper nok riktig neste gang også, tenker jeg.
SvarSlettJeg sliter med nypemarmeladen som min mormorlagde. Den blir aldri riktig.
Kos deg med mormorsmaken :-)
Mormor K
Da smakte det nok fantastisk godt :) Tyttebærsyltetøy er for meg tilbehør til middag, og jeg ble en gang skikkelig skuffa som ung og nyinnflytta til Østfold, og en nabo som var fra Nordland serverte meg vafler, med tyttebærsyltetøy!! Ikke torde jeg si noe heller, måtte spise opp, hihi..
SvarSlettPå brødskiva er nytt for meg, men smak og behag! Kos deg med syltetøyet Elin, ikke no' er som hjemmelaga :)
På brødskiva KUN helt nykokt og lunkent!! Ikke kaldt. usj nei, da er det tilbehør til middag. Enig med du!
SlettDet er ikke enkelt å finne mormor's (eller for min del bestemor's) smak. Kjøttkaker kommer alltid til å være noe som bestemor fikk best til. Det er et fint minne. Dersom kjøkkenvinduet sto på gløtt visste jeg at bestemor stekte kjøttkaker og alltid ville ha meg innom for å smake. Jeg har prøvd mange ganger,men finner ikke akkurat "den" smaken.
SvarSlett:-) Herlige minner. :-)
SlettDet er ikke lett med "den" smaken, nei.
.... Heldige vi er som har gode minner , lunken brødskive, lunkent tyttebærsyltetøy... men sååååååååååå mange gode andre minner å... for meg "MOR" minner, saver.... Tåreklem til deg fra meg... <3
SvarSlett♥ ja, vi er heldige.
SlettAkkurat som bestemor, det er vanskelig det. Men så er det sånn da at dem brukte ikke mål og vekt tidligere og der ligger garantert hemmeligheten ;)
SvarSlettDet er alltid ei god kjensle når ein lukkast :)
SvarSlettDu får det nok til fleire gongar .
Eg brukar å røre tytebær og fryse. Og likar den både på skive og til brun saus :)
Klem frå meg
Kjekt at det klaffa denne gongen.
SvarSlettRart med det der, at ein ikkje får til akkurat slik som ein husker det...
Hei! Ja, det er ikke bare bare, med ting man husker at skal være sånn og sånn. Men gode minner det er koselig å tenke på... Det var vel ikke så mange som brukte oppskrifter før i tiden. De lagde mat hele tiden og læringen gikk fra mor til datter, sånn er det vel ikke så mye av lenger. Så det var bra du fikk det til denne gangen, kos deg. Ha en fin dag, klem
SvarSlettheldig er den men koselige kjøkkenminner og sine bestemødre. Min bød bare på nyco, som bruste så salt og underlig på tunga...
SvarSlettMen som nordlending har jeg tyttebærminner, nyrørte tyttebærminne. Kokte tyttebær passer best til middag ja, men nyrørte er deilig på både brødskive og vaffel. :o)
Takk for din koselige kommentar inne hos meg. Jeg VET ...klarer aldri lage samme gode smaken som i mammas mat. Skjønner ikke det der altså. Klem
SvarSlettHehe her kjenner jeg meg godt!
SvarSlettVet ikke hvor mange ganger jeg har stått på kjøkkenet
å sloss med de grytene for å prøve og få til akkurat mamma og pappas,
besteforeldre og olderforeldres mat.
Det er neimen ikke lett!!
Pappas pannekaker og bestemor og bestefar sin brunesaus kommer jeg aldri til å få til!
Hos bestemor og bestefar kan til og med en tørr gulost skive smake godt altså hehe ;)