tirsdag 19. juli 2011

Ørretmiddag. En oppskrift.

I dag har jeg prøvd meg på en ny saus til fisk. Fantastisk enkelt og godt ble det også. Her er hele menyen:

Dagens middag.


4 fileter fjellørret fra Peru~ ca 500 g (Fanget selv  i frysedisken på Rema 100)
5 små langpoteter (Selvplukket pose på Mega)

Til sausen:
2 halvstore løk
1/2 stor purre (siden jeg hadde igjen bare 1/2
Googlegulrøtter
5 first price gulrøtter.
(løk, gulrøtter og purre skal til sammen bli ca 400 gram)

1/2 fiskebuljongterning
Googlefiskebuljongterninger

1 dl fløte
Googlefløte
1,5 dl melk

30 gram smør (melange)
25 gram hvetemel

salt
pepper

Framgangsmåte:


Sett på potetene til koking.
Googlepoteter

Kutt løk og gulrøtter i små biter.
Purren kutter du litt større enn gulrotbitene.
Kok dette sammen til det er mørt.

Ta så kjelen av plata og smelt inn fiskebuljongterningen. (kan selvfølgelig lages uten terningen, bare bruke grønnsakkrafta).
Hell vannet av, og spar på 1,5 dl. av det! (til sausen)

Legg nå ørretfiletene (på aluminiumsfolie) i langpanna og la de stå i ovnen, på ca 200 grader  i 8-10 minutter mens du lager sausen:

Smelt smøret og lag jevning av smør og mel.
Spe med grønnsak/fiskekrafta, fløten og melka.
Smak til med salt og pepper.
Ha i grønnsakene og la det stå litt så smakene "setter seg".


Vel bekomme!

Dette er en oppskrift til 3-4 personer (ettersom hvor mye hver enkelt spiser selvfølgelig... ;-))

Jeg og lillegutt spiste alene i dag, og selv om vi hadde god apetitt begge to ble det igjen nok til

FISKEGRYTE
Middag i morgen. :-)

til middagen i morgen.
Fiks ferdig og bare til å varme opp etter at poteter og resten av fisken var delt opp og hatt i.


Sausen er laget med utgangspunkt i oppskrift på Ørretposen, men tilpasset mitt råvarelager. Til slutt MÅ jeg bare skryte av dette fiskeproduktet fra Nor Frost:

Denne posen med fire flotte fileter kostet 17 kr (og no) på Rema 1000. Inni posen er filetene pakket enkeltvis i mindre poser. Helt enkelt og uten søl og klin. o lykke! :-) ANBEFALES!

7 kommentarer:

  1. Altid spændende at se andres opskrifter - retten ser rigtig lækker ud.
    Ha´en god onsdag.
    Knus Hanne Bente

    SvarSlett
  2. Det så godt ut. :-) Fisk gjør som regel det inne i mitt hode. :-)

    SvarSlett
  3. og den er ikke KOKT engang. ;-)
    Ja Hanne Bente, har funnet endel oppskrifter her i Blogglandia som er bra! :-) En nyttig ting med blogging.

    SvarSlett
  4. Mmm, ser godt ut ! kanskje eg skal prøve denne varianten.
    Men sjeldan me kjøper denne type fisk, husbonden likar best å fange den sjøl ;)

    Fin kveld hos deg !

    SvarSlett
  5. You have a very good point of view here.Garcinia Cambogia originated from a plant located throughout India, Asia and Indonesia and used inside of Ayurvedic medicines.

    This herb appearance can be yellow and pumpkin shaped. The many
    common term for this herb is definitely Gambooge. In Asia or throughout various other areas of
    the globe, this plant is utilised to save various food items as effectively as a preparation for precise foodstuff delicancy.


    Also visit my web site :: Garcinia cambogia And Cleanse

    SvarSlett
  6. I've been browsing online greater than three hours these days, but I by no
    means found any attention-grabbing article like yours.
    It's beautiful worth enough for me. In my opinion, if all web owners and bloggers
    made just right content material as you probably did,
    the internet shall be much more helpful than ever before.



    My web blog; how do you unlock a phone

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...