onsdag 11. november 2015

Lettvint lasagne ala Elin

I dag har jeg laget lasagne.
VELDIG enkel,
Og god. 
Du trenger:

400 gram svinekjøttdeig
1 rødløk
Olje og litt melange til steking.
200 fersk spinat som du har frosset ned i posen
1ss oregano 
1 stor fedd hvitløk
3 ss pastasaus
150 gram revet ost
1 ss  hvetemel
4ss rømme
6 lasagne plater. 


Slik gjør du:

Finhakk hvitløken og
Hakk løken.
Stek det sammen med kjøttdeigen i smøret og olja
Krydre med oregano og salt.
Når kjøttdeigen er ferdig stekt har du i spinaten og pastasausen. 
Stek videre til spinaten kollapser.
Bland godt og ha hvetemelet oppå blandinga.
La det stå og putre et par minutter.
Rør melet godt nedi blandinga.

Ta blandinga av plata.
Tilsett rømmen og ca halvparten av osten.
Pisk sammen egget og tilsett det til slutt.

Legg nå kjøttblandingen 
Og lasagneplater lagvis i ei lita ildfast form.
Start og avslutte med kjøttblandingen. 
(tre lag kjøttsaus, tog lag plater)
Dryss over resten av osten.

Stek midt i ovnen.
170 grader.
Ca 15 minutter.


,
Tips: frys posen med spinat.
Ta den opp når den skal brukes.
Klem i vei.
Viola: hakket spinat!


Kan med fordel serveres sammen med en salat,
Hvitløksbrød og en klatt rømme.
K

Velbekomme!

4 kommentarer:

  1. Svar
    1. Det var godt også, om jeg må få si der selv. ;-) utgangspunktet var et hefte om kjøttdeig fra rema1000, men dette ble min egen versjon.

      Slett
  2. Takk, det høres og ser deilig ut! :)
    Barnebarnet mitt fortalte for et par dager siden at yndlingsretten hennes er lasagne :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Guttungen her hadde sist plutselig det også. Merkelig han husket smak og nav, for jammen er det lenge siden vi har hatt det.

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...