mandag 1. april 2013

Borte! ~Del 4: OPPKLARINGEN

...løsningen er... funnet!"
Detektiven ser rundt seg på alle de spente, men akk så uforstående ansiktene. L. Lille legger hendene på ryggen og begynner å gå fram og tilbake på gulvet så  frakken blafrer.

Plutselig stopper ferden rett foran C. Ass. "Det denne damen sa i sin forklaring stemmer, hun bor på en øy, og hun har store sjanser for å bli værfast. Dere så kanskje at hun kom litt sent til denne "høringa", og det var for at hun var værfast igjen. Denne gangen i byen, der hun selvfølgelig ble smittet av sykdom og ble sengeliggende når hun endelig kom seg derfra. C. Ass, du er fritatt for mistanke, selv om du gjerne ville at småfolket hos deg skulle skaffet deg nye innesko etter te-uhellet ditt."

Detektiven går videre fra mistenkt til mistenkt mens forklaringene blir gjennomgått:
A.Mo er farmor, ikke mormor. Hun har vært lærer i mange år og hun skriver i en dialektblogg. Forklaringa stemmer. Du er også fritatt. Inge R. synger i kor og hun surrer mellom universene. Dvs at hun skriver på sin egen blogg mormoruniverset, og litt på Tuvauniverset, som er om mormorungen.  Hun er også frivillig hjelper for de narkomane i Øatfold. Korrekt forklaring, Inge R, du er frikjent"

Det begynner å bre seg en nervøs stemning i rommet mens detektiven tar sin runde. L. Ille smiler og rister på det lange røde håret. Dette er det beste med detektivjobben. De mistenkte får lide litt til mens detektiven skjenker to kopper kaffe.
Neste stopp er foran Mor Mork, som med glede tar i mot den ene koppen. "Mor Mork drikker, som dere ser, kaffe. Hun skriver på flere blogger, legger vanligvis ut innelgg på muren sin flere ganger om dagen, ordner med quiz til oss quizhungrige to ganger i uka og hun redigerer en bloggbok med mange forfattere. Forklaringa stemmer. Mor Mork, du er sjekket ut av saken.


St. Jernen har faktisk sådd blomsterfrø i reagensglass og andre lab dupeditter denne våren. G. Uri har fått en elg av Elisa Beth en gang, i et blogglotteri. Gård Sjenta bor faktisk på Løten, og hun har sansen for mer duse og eldre ting enn noen oransje crocs. Alle disse forklaringene stemmer, dere er sjekket ut av saken.

Når det gjelder deg, Be Rit så har jo du løyet om en ting i det første avhøret, du sa at du ikke kunne bruke slike sko når du holdt på med det du holdt på med og bodde der du bodde. Senere brøt du sammen og fortalte at du faktisk har sko av denne typen. Det vil vel heller styrke det at du ikke er skyldig, for hvem vil vel ha flere par av dette slaget!? Når det gjelder resten av Be Rit sin opprinnelige forklaring stemmer det at hun bor  langt inni skogen i Hedmark og at hun driver med jakt og hunder. Be Rit, du er utenfor mistanke, men husk å ikke lyve i avhør om du kommer i den situasjonen igjen, uansett hvor flaut det er å innrømme det du vil lyve om."L. Lille går helt innpå den neste mistenkte som sitter med bøyd hode og ser på skotuppene sine. De er riktignok ikke oransje, men er visst verdt å studere likevel. "Men du", sier detektiven, "du har vel ikke laget påskeegg i alle regnbuens farger? Du har vel heller ikke farget egg i år, har du vel? Al Exia, du er den skyldige, du har tatt Eli Sabeth sine sko! Vil du selv fortelle hvorfor?"


Mitt foto


Al Exia løfter blikket og ser seg angerfullt rundt. Med lav røst forteller hun: "Det stemmer, det var i
2011 jeg farget påskeegg, og de var ikke i alle regnbuens farger. Jeg fikk mange klikk på det innlegget. Nå har jeg hatt bloggstopp siden midten av januar. Jeg tenkte at om jeg laget et eksepsjonelt innlegg til påsken så ville jeg komme meg i gang igjen. Derfor slo det meg at jeg måtte få tak i noe som laget en skikkelig spesiell farge på eggene mine i år. Når jeg så skoene til Elisa Beth stå der så forlatt tok jeg dem med meg. Tenkte de kunne gi en flott farge til eggene når jeg kokte dem og fikk ut essensen."


Et skrik høres i det stille rommet, det er Eli Sabeth: "koooookte du crocsa mine, mitt varemerke, mine føtters store kjærlighet, mine veggmatchende sko, mitt profilbildemesterverk!!!!!!!!!!!!?!?!?!?!?!?!?"
 Det er like før damen går rett i synet på den angrende synder.


Al Exia forter seg å fortsette: "Nei, det ble ikke til at jeg kokte dem. Jeg fant ut at det ville bli oppdaget om jeg laget et slikt innlegg, det er jo tross alt ikke så mange som har akkurat slike sko. I alle fall ikke så åpenlyst. Jeg har de her i sekken min, like hele. Jeg er så lei meg for at jeg tok dem. Unnskyld!"


...

Og dermed er saken oppklart. L. Ille står et øyeblikk og ser ut i lufta, sier noen velvalgte ord, setter på seg solbrillene og forsvinner ut i påskesola..

Case Closed


The end.


*********************************************************************************

Og da vil jeg gratulere GURI med ordrett løsning på påskemysteriet!!! 
Premien er en av disse Mary Higgins Clark bøkene (fritt valg),
men siden det er deg kan du få to av disse om du heller vil ha det:


Og det er ingen aprilspøk! :-D
Ha en fin første april, folkens. 

19 kommentarer:

 1. Puh.... da er jeg ikke mistenkt mer :) Gratulerer til G.Uri som vant! Regner med at ho tar 2 av de siste kjenner jeg ho rett :)
  Takk for fin påskekrim, Elin!
  Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja vi kjenner henne nok rett :-)

   Takk for skryt, og takk for ivrig deltagelse i oppklaringa. :-)

   Klem

   Slett
 2. Hærlig!! Jeg "visste" jo at det ikke kunne være meg som var den skyldige ;)
  Underlig hvor godt du kjenner meg som følte på deg at jeg heller ville ha noe med vår felles helt Morgan Kane :) Jeg tar to av dem jeg .....
  KLÆM

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja egentlig burde du ikke ha fått det, siden han alltid husker deg før jul og aldri meg. Godt jeg ikke er misunnelig. :-P

   Velg to nr da, så jeg ikke sender to du allerede har. :-) Og sleng over adressa di til eliber1304@hotmail.com.

   Gratulerer igjen. Bra jobba.

   Slett
 3. Haha, stilig Bare lille Elin. :D Søren at jeg leste del 4 først. Men jeg ble så oppslukt at jeg ikke klarte å stoppe. Skal si dere har utfoldet dere i påsken. Det er jo typisk at jeg ikke får øye på ting før i seneste laget.
  Gode dagen til deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, artig. :-D

   Ja vi har lekt oss litt her i påsken. Synd du ikke så det før, men men,

   Ha en fin dag du og .

   Slett
 4. Har blå crocs str 34 og dem vil ingen. Å farte bloggimellom og stjele crocs har jeg da ikke tid til, heller. Jeg har en Berit jeg skal finne :) og de som skal finne henne vil ikke oppføre seg :)
  Takk for at jeg var og er utenfor mistanke :)
  Mormorklem fra Mor Mork :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg må si jeg bekymrer meg for din Berit ja! :-O Nå har jeg ikke sjekket om de har kommet noe lenger med letinga i dag, men stikker snart innom for å sjekke.

   Klem

   Slett
 5. Jammen godt å vere utanfor mistanke ;)
  Men nesten ei ære å vere mistenkt i ei påskekriminalsak !
  Eg fekk hjelp av ekspertisen rundt meg, men denne kriminalgåta greide dei
  ikkje å løyse.
  Takk til deg Elin for den spennande påskekrimmen !

  Klem frå Anne-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Bra du syns den var spennende. :-) Moro at det fenger når man lager noe så "stort" og gjennomtenkt. :-)

   Klem

   Slett
 6. Ha ha ha, fantastisk! Men hvor i hule fikk du tak i det bildet av meg? :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har du aldri hørt om SNAPSHOT? ;-)

   Slett
 7. Gusjelov! Godt å bli renvaska!
  Jeg må forresten presisere at jeg ALDRI har jugd i avhør tidligere! Jeg har vært kalt inn på teppet hos lensmann i bygda opptil flere ganger, med det er heller ikke skylda mi- jeg har bare hatt altfor mye uflaks og møtt på kriminelle av ymse slag...
  Morsom føljetong du har hatt i påsken ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk. :-)

   uff da, du må holde deg unna dessa kriminelle vet du. :-P

   Slett
 8. Puh!!!
  Jeg var HELT sikker på at det var jeg som var synderen!?!
  En skikkelig lettelse å bli hvitvasket (gulvasket) for all skyld.
  Har ligget søvnløs hele påsken i frykt for å havne på Alcatraz.
  Har vært så skjelven at jeg ikke en gang har klart å kommentere bloggen...

  Jeg sender nå mine varmeste støtteerklæringer til Al Exia som bukket under for bloggpresset og publiserte gammelt nytt... Jeg forstår henne meget godt! Slikt kan skje selv i de beste hjem... (Var det ikke en viss hjemmesnekret julebrustest fra 2011 som ble dobbelt- og trippelpublisert i Blomsterstjerneland?)


  Vel overstått påske!
  Hilser den frikjente Blomsterstjernen

  ✿ Godt jobbet Elin ✿


  SvarSlett
  Svar
  1. For å ta det siste først: Tusen takk :-)

   Ja det virker som jeg har klart å forårsake en haug med søvnløse bloggere denne påsken. :-D

   Slett
 9. Å herlighet- hva jeg har gått glipp av!
  Hahahaha!

  Jeg har IKKE bukket under for bloggpresset og publisert gammelt nytt- har ikke blogget siden januar som du sier Elin.

  Ble litt flau nå når jeg innså det- og så bli selveste skurken i påskekrimmen? Jeg bøyer meg i støvet for deg Elin. Knallbra innlegg! :D

  Og så ironisk at jeg malte faktisk egg i alle regnbuens farger- unntatt oransje.


  Og tilbragte resten av påsken uten unger- sammen med politi....................  Nei, nå måååååååååå jeg jo blogge litt. Takk for velrettet spark en viss plass. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, det var ikke meningen å sparke deg men koselig om du blogger litt igjen da. :-D


   Du får ta det som en ære at du var mistenkt og skyldig. :-)

   Slett
 10. Puh, da ble jeg frikjent, og det var veldig godt. Selv om småfolket faktisk kunne ha gjort det.
  Inneskoa er nå tørka opp og i daglig bruk, klarer meg fortsatt godt uten crocks ;)
  Kjempemorsomt mysterium, synd jeg ikke fikk med alt fra første publiseringsdag

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...