onsdag 18. juli 2012

Rabarbrasuppe~nok en enkel, gammeldags oppskrift herfra

Min favorittdrikk på varme sommerdager. 
Og DE har vi jo hatt mange av i sommer... 
vel, vel, det var vel en gedigen overdrivelse.
Bra denne drikken også er god på 
kalde sommerdager. ;-)
Her er oppskrifra på en deilig Rabarbrasuppe:

1. Skaff (minst) 250 gram rabarbra
Jeg plukket hos naboen. 
Om du verken har rabarbra selv eller gode naboer som har det, 
så er det å få kjøpt i de fleste butikker. Tror jeg. 
Du kan også bruke frosne rabarbra.
Om du har fått tak i det før.
 Og ikke hatt noen suppeoppskrift så du har fått brukt det.. ;-)

2. Del rabarbraen i biter og skyll den. 
Jeg skjærer kun bort det nederste av stammen,
og skreller den ikke, blir finere farge på denne måten.
3. Kok opp 1 liter vann
med ca 75 gram (3/4 dl) sukker
og et godt dryss med kanel.
(etter smak)
4. Ha rabarbraen i det kokende vannet.
5. Kok til rabarbraen er mør.
6. Om du skal drikke den, som jeg gjør:
kok litt til, til alt faller fra hverandre. 
7. Lag potetmeljevning av
1/2 dl vann og
1 ss potetmel
 (1 1/2 ss om du ikke skal drikke den, men ha "skje-suppe")
8. Rør i suppen mens du heller jevninga langs kanten av kjelen. 
9. Kok opp "til første boble"
10. Det viktigste punktet: 
Spis suppa lunken med is eller krem, 
eller sett den i kjøleskapet og drikk den kald. :-)

NYT!



Du kan med fordel lage dobbel porsjon. 
Doble da alt unntatt potetmelet! 
(tro meg på mitt ord..IKKE doble det)

bilde lånt av:  cloee.centerblog.net






 

Grunnoppskrifta er fra denne boka:
Kokeboka som vi MÅTTE kjøpe
når jeg gikk "Helse og miljø" på 90-tallet.
Fy så irriterende å måtte kjøpe
KOKEBOK! 
Men fy så fornøyd jeg har vært med boka 
i ettertid. 
Super bok med oppskrifter som 
selv jeg forstår. :-)
Kan anbefales.



La gjerne ungene være med på kuttinga, det er stor stas.
Gi de en kopp sukker så kan de nyte rabarbra slik vi gjorde som små. 
:-)

5 kommentarer:

  1. Mmmmmmm.... Dette så deilig ut!!
    Har noen biter i frysern - kanskje jeg skal bruke dem til dette ;)
    Klæm

    SvarSlett
  2. mmmmmm - enig med Guri! Nå er rabarbraen klar for høsting for tredje gang i sommer! Og jamen har jeg litt i fryser'n også. Takk for oppskrift!

    SvarSlett
  3. Åh, syns eg kjenner den gode smaken av suppa.
    Eg skal jammen ta å bruke oppskrifta di !
    Tusen takk :)
    Klem

    SvarSlett
  4. Takk takk.
    Ser jeg glemte å skrive inn KANEL i oppskrifta. Det står ikke i originalen, men er en viktig del av min suppe. :-D Får redigere litt. :-D

    SvarSlett
  5. Holder meg til rabarbraSAFT jeg, når det skal drikkes! Neste gang blir det en test med litt kanel i- det trur jeg kan bli bra!!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...