fredag 10. juni 2011

Pottetrening - tegn på at barnet er klar

Pottetrening - tegn på at barnet er klar <---link til artikkel fra proffer.


Men om do-trening er like NEEEEI som alt annet for tia da..
Ja da venter man og inngår  små kompromiss

 her i huset..

Morgenrutinen for tiden er:
"Mamma står opp med deg når du er klar for å gå på do", funker den.


Hopper over potta gjør vi også, har gått rett på doring.
Dumt? (sier papsen)
Lurt?  (sier mamsen - slipper å avvenne potta i alle fall og starte på ny frisk med do)
Nei?! (sier lillegutt - som alltid)
Hæ?

Hva sier DU?  Del litt på tipsene her da, damer!

8 kommentarer:

 1. Det finnes ingen oppskrift er min erfaring.
  Stress ikke for mye med det. Ungene blir renslige, før du vet ordet av det!

  Klem fra Inger

  SvarSlett
 2. jo,nå skal du høre.. Dette kan vi ALT om, det er bare det at INGENTING funka av alt det vi kunne ifht toaletttrening!! Dette er så individuelt at jeg føler det ikke finnes noen opskrift. Jenta mi sluttet på dagen ca 2.5 år gml. No problem. Gutten min derimot..HOLYMOLY!!! for et styr!! Han er en skikkelig stabukk, og vil bestemme slikt selv. Så da nytter det nesten ikke, uten at det blir masete. Han var nærmere 4 år (!!!) før han var helt "ren". Og for en lettelse, trodde aldri det skulle skje! Er faktisk letta ennå.. Så sånn er det. Gutter er som regel treigere og mer umodne enn jenter. De må ha en fysisk modning før det er vits i å i det hele tatt starte trening. Selv om det sikker er uenighet rundt det også . Jeg har tro på veldig forsiktig introduksjon i starten, og deretter litt hint og motivering, uten at det vil oppleves som press for barnet. Uansett, plutselig er han renslig!
  Lykke til! (hvor gammel er han forresten?)

  SvarSlett
 3. Har aldri brukt potte på mine jeg.....
  Min erfaring er at det er store forskjeller på ungene. Nr 1 og 3 har vært treige og sluttet ikke med bleier før de var rundt 4 år, mens nr 2 var rundt 2 1/2 da han sluttet.

  Mitt beste tips er IKKE STRESS! Det blir når det blir. Spør innimellom om dere skal prøve på do, og plutselig en dag sier han nok ja ;))

  Hvis det er en trøst, så er det er ikke mange som har begynt på skolen eller blitt konfirmert i bleie :))
  Lykke til :)

  SvarSlett
 4. Hehe, takk for svar. Føler egentlig selv at det ikker trengs å stresse så velig med ennå, så er bare stri med at han skal en liten tur på do på morgenen. Han blir ikke tre år før i høst. Men PAPSEN stresser... siden hans første sønn var ren når har var 2 1/2.

  Fortsetter som vi gjør vi tenker jeg, jeg og lillegutt.

  SvarSlett
 5. Vi hoppet også over potte. Som du sier, da må man avvennes og tilvennes noe nytt igjen om litt. Her var også snuppedupp tørr sånn rundt 2,5 år, men kusinen hennes var over 3, nesten 3 1/2, så det varierer så enormt. Gjør som du føler er riktig, du. Og forresten, har forsøkt å legge meg til som følger hos deg flere ganger, men feltet kommer ikke opp. Det det skulle vært bilde og sånn "legg-deg-til-knapp", der står det bare en feilmelding.
  Og enda mer forresten, snart blir jeg også Løtensokning! :D

  SvarSlett
 6. JUHUUU! Får bare si: VÆLKØMMIN TEL BYGDS!

  Ja, vet det står bare feilmelding på følgergreiee der. SUR for det!! Funker ikke uansett hva jeg gjør av redigering og konfigurering. Koselig du har prøvd å legge deg til i alle fall! Aner ikke hvor mange følgere jeg har engang pga den dustekoblinga. MEN TROR DET GÅR AN Å LEGGE SEG TIL MED DEN KNAPPEN PÅ VERKTØYLINJA LIKEVEL?? Prøvde selv i sta, og det funket for meg i alle fall.

  SvarSlett
 7. Takk, takk! Gleder meg til å flytte! ...gleder meg ikke så mye til all pakking og vasking...

  SvarSlett
 8. Nei det kan jeg skjønne..men det er nok verdt det.. alt for å bli løtenksokning! (jada, jeg ER innfødt) hehe. Har bladd meg til bildene av huset du hadde bilder av for en stund siden, men kan ikke si jeg vet hvor du kommer til å havne... ikke her i min ende av Løten i alle fall.. Location plesase? ;-)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...