søndag 20. mars 2011

Den store månejakten..

I går var dagen for SUPERMÅNEN!!

Sitat klippet fra Yr.no:
"Lørdag vil månen passere jorden på en avstand av «bare» 356.577 kilometer, og vil være 14 prosent større enn vanlig. Så nært jorda har den ikke vært på 19 år. Det som er spesielt i år er at dette faller sammen med fullmåne.
– Får du ikke se supermånen i år må du vente til 14. november 2016 for å få en fullmåne som er hårfint større, sier Røed Ødegaard."

Dette måtte vi få med oss, som så mange andre. Vi spiste lørdagsgodteri og så på Barne TV som vi pleier, og snakket med guttungen ( 2 1/2) om at i kveld skulle vi ut og se på månen etter barne tv.
Jada, han gledet seg svært til begivenheten.. var borti vinduet og kikket flere ganger underveis. Kanskje kom måenen opp snart?
Programmet tok slutt og det var god tid til å ordne klær og alt annet som skulle til. Vi krysset fingrene for at skyene som åpenbarte seg akkurat der månen pleier å komme opp skulle forsvinne som ved et trylleslag.
 Sparken sto klar, og vi trasket ut på badet for å skifte bleie. Alt gikk helt utmerket til Mamsen begynte å KLE PÅ Lillegutt.. Da skal jeg si det ble MÅNELYST, og det inne på badet, før månen ute hadde kommet seg over horisonten.  Etter barne tv skal man KLE AV seg, pusse tennene, ta en fluortablett, bli lest for og boms i seng. SÅ DET SÅ!!

Han er vanligvis helt vill etter månen, men dette stemte ikke med hans lille verden. Etter mye om og men og lirking og noe høyt stemmebruk fra både den ene og andre kom vi oss da omsider ut. Bare guttungen kom seg på sparken var alt atter veldig spennende, han strålte som sola mens han ropte på månen.
 Vi sparket oppover...og vi sparket nedover.. og klokka nærmet seg måneoppgang uten at vi fant fram til noe sted uten skylag... Absolutt ikke som vi hadde tenkt, men en fin tur likevel.

Så kom meldinga fra min mor om at DE så månen, og den var diger og fin.. dermed bar det hjem det forteste vi klarte, vi kastet bikkje, unge og oss selv i bilen og kjørte de 2 km til dem... og der var den: MÅNEN!Dessverre hadde den rukket å komme seg litt for høyt på himmelen til at vi kunne få full uttelling for strevet, men lillegutt var strålende fornøyd fordi vi faktisk i det hele tatt fant månen..OG han var i tillegg på besøk hos mormor og bestefar enda det var sent på kvelden. STORT! :-D

................Så ble det hubaluba igjen da vi skulle dra hjem, men det er en helt annen historie.... vi prøver nok å holde på leggetidene som de er en stund framover ja...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...